Onderhoud websites

onderhoud

De ontwikkelingen op internet gaan razend snel. Er zijn steeds weer nieuwe inzichten en technieken. Wat vandaag nieuw is, is morgen al weer verouderd. Dit geldt zowel voor de websitetechnieken als ook hoe de browsers (Firefox, Chrome, Safari, Opera, Internet Explorer, enz.) omgaan met de weergave van een website.

Website onderhoud is een kritisch punt in het slagen van uw online strategie. Een eigen website laten maken is vaak één, maar het goed onderhouden van de site is twee. Het zal je niet zijn ontgaan zijn dat er op het internet veel websites zijn met oude inhoud erop of nieuwsberichten die eigenlijk geen nieuwsberichten meer genoemd mogen worden.

Een bedrijf is vaak blij met hun nieuwe website, maar het website onderhoud wordt vaak uitgesteld of afgesteld omdat op dat moment de actuele klant belangrijker is. Toch worden op deze manier veel potentiële klanten gemist.

Het is verstandig om de website goed te betrekken in het complete bedrijfsproces. Worden er nieuwe producten of diensten aangeboden en wordt dit in jouw reclame-uitingen meegenomen? Vergeet dan niet de website te onderhouden!

Hoe kan ik de website onderhouden? Via een CMS?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een website te onderhouden. Meestal wordt het onderhoud als volgt uitgevoerd: je doet het website onderhoud zelf via een CMS of je laat de website onderhouden door de webdesigner.

Website zelf onderhouden via CMS
CMS staat voor Content Management Systeem. Een CMS is zo ingericht dat je makkelijk zelf teksten kan aanpassen en foto’s kan toevoegen.

Website onderhoud laten uitvoeren door de webbouwer
Vooral als je niet vaak website onderhoud pleegt is deze methode interessant. Het uitvoeren van onderhoud door een professional aan jouw website bespaard  tijd en frustratie achter de pc. Wij zorgen dat het snel en goed wordt aangepast. Je kunt hierbij ook kiezen voor een onderhoudscontract waarbij je een aantal uren per jaar inkoopt voor onderhoud.